Hamarosan tőkeemelést hajt végre a 4iG, a tranzakció kapcsán a vállalat felkérte a PricewaterhouseCoopers Magyarország Kft-t az apportálásra kerülő tulajdonrész apportértékének meghatározására, és ezzel kapcsolatos független szakértői jelentés elkészítésére. A PwC most közzétette az értékelését.

A 4iG saját tőkéjének alaptőke emeléssel történő növelését tervezi, amely a Portuguese Telecommunication Investments Kft. (PTI) 100 százalékos tulajdonrészének apportként történő bevonásával valósulna meg.

A tranzakció kapcsán a 4iG felkérte a PricewaterhouseCoopers Magyarország Kft-t (PwC) az apportálásra kerülő tulajdonrész apportértékének meghatározására, és ezzel kapcsolatos független szakértői jelentés elkészítésére.Az elvégzett értékelések alapján a 4iG-be apportálni kívánt PTI 100 százalékos tulajdonrésze konzervatív alapon meghatározott apportértéke legkevesebb 3,09 milliárd forint. Amennyiben a tényleges tőkeemelés során kibocsátandó új részvények a 4iG igazgatósági határozatában meghatározott 3,16 milliárd forint apportértéken, illetve 606 forint/részvény kibocsátási érték árfolyamon kerülnek kibocsátásra, úgy a PTI 100 százalékos tulajdonrészének apport ellenértékeként kerekítve 5 207 921 darab részvény kibocsátása mellett kerül egyensúlyba a tőkeemelés értéke az apport értékkel, áll a PwC értékelésében.

A 4iG árfolyama ma 1 százalékot esett, idén 4 százalékkal került lejjebb.