Idén a Balaton nem csak a fürdőzők, a vitorlázók vagy a horgászok kedvenc utazási célpontja lesz, hanem azoké is, akik a kulináris élvezetek miatt utaznak el egy-egy régióba. A tó környékén annyi jó étterem található, hogy akár a Balatont ma már körbe is lehet kóstolni akkor, ha valaki így szeretne gasztronómiai utazásra indulni – nyilatkozta Varga László, a Balatoni Kör elnökségi tagja.

A szakember hozzátette, a minőségi éttermek, bisztrók, cukrászdák száma hónapról hónapra növekszik a tónál, a napokban a Balaton-felvidéken nyílt egy újabb étterem, ahol már az első napon telt ház volt. Varga László szerint a következő három hónapban is hasonló érdeklődésre számíthatnak azok a vendéglátóhelyek, amelyek minőségi szolgáltatást nyújtanak. Különösen ott várható sok látogató, ahol a helyi alapanyagokat is felhasználják, mert a vendégek egyre inkább értékelik a helyi, az adott térségre jellemző ízeket – fogalmazott a szakember balatoni szezon­nyitó előrejelzésében.

A Trip Advisor szerint a legjobb Balaton környéki helyek az idén:

  1. Füredi Fagyizó
  2. Vitorlás Bisztró Keszthely
  3. Várkávézó Szigliget
  4. Vitorlás Étterem Balatonlelle
  5. Villa Kabala Szigliget
  6. Mala Garden Restaurant
  7. Kistücsök Étterem Balatonszemes
  8. Macchiato Caffe & Lounge Hévíz
  9. Teri mama vendéglője Hévíz
  10. GUSTO13 Bistro & Delicate Veszprém

forrás: https://www.penzcentrum.hu/utazas/20210605/top-10-ezek-a-legjobb-ettermek-bufek-2021-nyaran-a-balatonnal-1115195