Steinmetz Ádám és a Jobbik gyurcsányista szövetségese az ATV-ben arról beszélt, hogy majdnem minden második kórházat be kellene zárni Magyarországon. A baloldal terve után a marcali kórház vajon megmenekülhetne? Aligha.

A baloldal gőzerővel készül arra, hogy 2022-ben megszerezze a hatalmat, ennek érdekében pedig még a lehetetlen is megtörtént: a Jobbik összeállt a Gyurcsány-párttal. Hogy így, az erőiket és szavazóikat egyesítve kerüljenek kormányra, és hozzák vissza a 2010 előtti szocialista világot. Amely hitelből finanszírozta a jóléti kiadásokat, óriási adósságokba verve ezzel az országot, majd az államcsőd elkerülése érdekében egymás után vezették be a megszorító csomagokat. A nyugdíjasoktól és közalkalmazottaktól elvettek egyhavi bért, befagyasztották a tanári fizetéseket, az oktatást és az egészségügyet pedig fizetőssé tették volna. Mindezt pedig strukturális reformnak gúnyolták, amelynek keretein belül Gyurcsányék elkezdtek lakatot tenni a kórházakra. Bezárták a Schöpf-Merei Kórházat, az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézetet (OPNI), de nem menekülhetett a Svábhegyi Állami Gyermekgyógyintézet sem. 2006-ban az újságok aztán elkezdtek arról is cikkezni, hogy a marcali kórházat sem „finanszíroznák tovább aktív ellátóhelyként”.

Azaz Gyurcsányék már 2006-ban komolyan tervezhették a marcali kórház bezárását. És ami akkor nem sikerült nekik, azt – egy esetleges baloldali győzelem esetén – újra megpróbálhatják. A Gyurcsány-párt egészségügyi kabinetvezetője, László Imre az ATV-ben 2021. június 10-én ugyanis arról beszélt, hogy majdnem minden második hazai kórházra lakatot kellene tenni.

Magyarországon jelen tudomásom szerint 164 fekvőbeteg-gyógyintézet van. Ez nagyon sok, ez indokolatlanul sok. […] 90-100 kórház nagyon biztonsággal, magas szakmai színvonalon el tudja látni az országot” – ismertette kórházbezárásokra vonatkozó terveit László Imre.

Ha a gyurcsányista politikus terve megvalósul, és valóban csak 90 fekvőbeteg-gyógyintézet maradhat meg a baloldal 2022-es győzelme után, az azt jelenti, hogy a jelenleg működő kórházak 45 százalékát felszámolnák. Ez egyfelől elképesztően magas szám, másfelől pedig rámutat Steinmetz Ádám kampányának végtelen hamisságára is. Hiszen miközben a jobbikos politikus aláírásokat gyűjt a marcali kórházért, gyurcsányista szövetségese elénk tárja a valóságot. Mégpedig hogy nem újabb önálló egészségügyi intézmények létrehozását tervezik, hanem éppen ellenkezőleg: a jelenleg működő kórházak közül is majdnem minden másodikat bezáratnák. Pont úgy, ahogy azt 2010 előtt is szívfájdalom nélkül megtették már a Schöpf-Merei vagy az OPNI esetében.

Ritka kegyelmi állapot az, amikor a somogyi választópolgár bepillanthat a baloldal kampányának kulisszái mögé, és ott felfedezheti a rideg valóságot.

A szlogenek és aláírásgyűjtések végtelen hamissága helyett Steinmetz és a Jobbik gyurcsányista szövetségese ugyanis elárulta az igazságot. Azt, hogy valójában mire is készülnek: majdnem minden második kórház bezárására.

Tessék, akkor mostantól lehet a jobbikosoknak aláírásgyűjtést rendezni a DK-s László Imre terve ellen. Már persze csak akkor, ha Gyurcsány megengedi nekik. (Nem fogja.)

forrás: https://drot.info/rovat-4/steinmetz-szovetsegese-majdnem-minden-masodik-korhazat-bezaratna?fbclid=IwAR2–_FYPngs0wJfwSftJpFM2R-3jifSufN9puK0eG0kTWHzRDXBALI29qM