81 hajó rajtolt el, de csak 57 futott be érvényesen az Ezüst szalagon. A mezőny egy részére éjszaka csapott le a vihar. Izgalmas versenyben az MKB-Prospex Decision 35-ös katamarán ért be elősként a célba, 5 óra 2 perc 26 másodperc alatt tették meg a Balatonföldvár-Balatongyörök-Balatonföldvár versenytávot.

szombati rajt előtti kormányosértekezleten is szó volt a közelgő erős szélről, a szervezők ismertették a vészjelzésre használható rádiófrekvenciákat, végig kötelező volt a mentőmellény viselése és a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatakét mentőhajója is készenlétben állt a nyugati medencében a verseny ideje alatt.

A mezőny derekát telibe kapta az éjszakai vihar: vitorlaszakadásokról, apróbb-nagyobb haváriákról érkeztek a hírek, többen feladták a versenyt, de jelentős anyagi kár, személyi sérülés nem történt – köszönhetően a résztvevők szakmai tudásának, megalapozott döntéseinek – számolt be weboldalán a rendező Spartacus Vitorlás Egylet.

Az első három hajó küzdelme végig nagyon szoros volt, már a györöki fordulóbóját is nagyon kis időkülönbségekkel vették és a befutó is izgalmasra sikeredett. Végül az MKB-Prospex Decision 35-ös katamarán, 23:02:26-kor értek célba, mindössze 1 perc 16 másodperccel utánuk jött be másodikként az RSM modifikált AC 45-ös többtestű, Vándor Róbertékkel. Harmadik a New Black Jack lett, Nagy R. Attilával, ők négy perccel maradtak le az első helyezettől.

Eredménylista – Abszolút:

1. MKB-Prospex – Hajógyár SE

2. RSM 45 – OSC

3. New Black Jack – BYC, YCTBJ

4. N.N – KVSE1

5. Trentasette – OSE

6. Irokéz – TVSK

7. Pimasso – SVE

8. Run Magnum – EGIS

9. Run Revolution – VSC

10. Nelson – BYC

Nyitókép: Böröczky Bulcsú