A Volánbusz nyári menetrendje már szerdától, a vasúti pedig szombattól hatályos. A nyári menetrend összeállításának fő szempontjai között szerepelt a MÁV-Startnál és a Volánbusznál, hogy minél több turista, nyaraló, kiránduló, Balaton környéki lakos számára kínáljon kedvező, az autózással szemben versenyképes utazási ajánlatot – tudatta a MÁV-Volán-csoport portálján.

A híradásból megtudható, hogy Balaton déli partjára június 19-től az új emeletes, légkondicionált KISS motorvonatokkal is el lehet jutni: a Napfürdő expresszvonat a hétvégeken Szolnokot és a ceglédi vonal forgalmasabb állomásait köti össze Fonyóddal, míg a Jégmadár expresszvonat pedig a Dunakanyart, azaz Szob és Vác térségét, továbbá Rákospalota-Újpestet, Kőbánya felsőt kapcsolja össze Fonyóddal, a déli parttal és a Velencei-tóval. 

EGÉSZ NYÁRON IGÉNYBE LEHET VENNI A TAVALYRÓL ISMERT BALATON 24 ÉS 72 NAPIJEGYEKET, VALAMINT AZOK IDEI KITERJESZTÉSÉT A BALATON 24/72 DUO NAPIJEGYEKET, AMELYEK KORLÁTLAN UTAZÁST NYÚJTANAK AZ EGÉSZ BALATONI TÉRSÉGBEN.

A kedvezmények sorában újdonság a MÁV-Start Balaton Okosjegye, a biciklisek számára pedig változó árazású, a kerékpárszállító kocsival közlekedő vonatok esetében sokkal olcsóbb tarifát kínálnak.

forrás: https://index.hu/belfold/2021/06/19/mavstart-volanbusz-nyari-menetrend-kiss-motorvonatok-napfurdo-expressz/