Szikrázó napsütés, tiszta víz és igazi kánikula. Ez fogadta szombaton a strandolókat Siófokon. A város közel 17 kilométernyi szabadstrandokkal tűzdelt partszakasza nyüzsgött a fürdőzőktől, már kora délelőtt ki lehetett volna tenni a megtelt táblát. 

Sok helyen az országban szombaton még zajlott a ballagás vagy a tanévzáró, ettől függetlenül berobbant a strandturizmus a Balatonnál. Az élelmesebbek már reggel 9 órakor megérkeztek az Aranypartra. Ilyenkor ugyanis még találni parkolót, valamint árnyékos helyet a strandon. 11 óra körül pedig szinte megtelt a part, igazi, főszezoni hangulat alakult ki a Csúszda utca környékén – olvasható a LikeBalaton tudósításában.

Fotók: Krausz Andrea

Sokan keresték a vízibicikliket és a SUP-okat, csak úgy hemzsegett a sok pancsoló gyerek és felnőtt a part környékén. A sportosabbak már délelőtt részt vehettek egy SUP jóga foglalkozáson, ami igazi felüdülést jelentett testnek és léleknek. Még az sem volt baj, ha az ember a deszkáról véletlenül a vízbe esett, még jól is esett a merülés.

A víz hőmérséklete nagyon kellemes. Siófoknál 23,5 fokot mutattak a meteorológiai obszervatórium műszerei. Igazi felfrissülést jelent bemenni a Balatonba.

A tűző nappal viszont vigyázni kell! Ma már mindenkinél ott van a magas faktorszámú naptej, a kisbabákat pedig sokan UV-szűrős úszódresszben vitték a vízbe, ami nagyon praktikus megoldás ebben a melegben.

Fotó: Szaniszló Hajnalka

Délután rengetegen tértek be egy olyan büfébe, vagy étterembe, ahol megnézhették a Magyarország–Franciaország Európa-bajnoki mérkőzés közvetítését a Puskás Stadionból. Érdemes volt, hiszen 1:1-re hozta a meccset a magyar válogatott a világbajnokok ellen.

forrás: http://www.vaol.hu