A strandolók között lévő egészségügyi dolgozók siettek egy bajba jutott fiatal segítségére egy balatonboglári strandon.

A történetet egy a kaposvári kórházban dolgozó nővér jegyzete fel, és megosztotta egy internetes közösségi oldalon. A barátnőjével a vízből jött ki, amikor meghallotta a segélykiáltást.

– Még sohasem élesztettem újra senkit orvos jelenléte nélkül, ezért végigfutott előttem az egész protokoll – idézte fel a kaposvári diplomás ápolónő. – A fiú barátai kétségbeesetten kiáltottak orvosi segítségért. Odamentem, bár nem vagyok orvos, de gondoltam talán tudok segíteni az egészségügyi végzettségemmel. Odaérve láttam, hogy van légzése, talán nincs nagyobb baj. Minden nagyon gyorsan történt, arra eszméltem hogy egy védőnő, egy sebészorvos, két elsősegély nyújtó és jómagam térdelünk a fiú mellett.

Nagyon gyorsan megtörtént a barátok kikérdezése, a magához térő fiú megnyugtatása, vérnyomásmérés, vénabiztosítás, és a mentők értesítése.

– Soha nem találkoztunk azelőtt, de olyan olajozottan adtuk egymás kezére a szükséges dolgokat mint egy összeszokott csapat – emelte az egészségügyi dolgozó. – Lehet hogy a kórházban már nincs erőnk mosolyogni, fáradtak vagyunk, terheltek, de az biztos: a bajban össze tudunk fogni. Legyünk bárhol, hálás vagyok érte, hogy csapattá tudunk kovácsolódni bikiniben és fürdőgatyában is, ha valakin segíteni kell.

forrás:http://sonline.hu