Őrizzük meg szépnek!

Először is: érezd jól magad!

Kérlek, csak azt a szemetet hagyd ott, amit nehéz lenne haza vinni! Ha szereted a természetet, akkor segíts ennyit azoknak a civileknek, akik kultúrált pihenőhelyet alakítottak ki neked.

Köszönjük, hogy valaki a kuka köré összeszedte! Ez is nagy segítség. A PET palack, sörösdoboz nem az a kategória, ami nem mehetne vissza a hátizsákba.

Vigyázzunk együtt a környezetünk szépségére!Köszönjük, hogy meglátogattad, vagy majd egyszer felkeresed ezt a csodaszép helyet!

Aki nem ismerné:

A Zuhogó Marcali központjától 4 kilométerre található erdei pihenőhely. Megközelíthető a piros sáv jelzésű turistaúton.

A Zuhogónál (régen Csobogó) volt a Széchenyi uradalom malma. A Sári-csatorna felső szakaszán egykor két malom is működött. 1901-ben kelt a marcali vízimalom engedélye. Fándli János gróf Széchényi Andor Páltól bérbe vette 8 éven át a Csobogónál lévő marcali vízimalmot. A malom mellett lakásuk, gazdasági épületük, veteményeskertjük volt. Gazdálkodtak. A lakóház és a malom a második világháború alatt felrobbant, nagy kárt szenvedett – újbóli üzemeltetésére már nem került sor. Csendes időben a víz morajlását, zúgását már nagyon messziről lehet hallani. Tűzrakó, padok, asztalok és ismertető táblák várják a nyugalomra vágyó városi embert.