A létesítményben beltéri és szabadtéri kiállítás várja a látogatókat.

A Lóczy-barlang látogatóközpont 273 millió forintból valósult meg annak a 402 millió forintos beruházásnak legjelentősebb elemeként, amelynek keretében fejlesztették a Hegyestű geológiai bemutatóhelyet, a salföldi majort és a Tapolcai Tavasbarlangot is.
Az idén az országosan létező tíz nemzeti parkban 30 projektet adtak át összesen 8,7 milliárd forintból.  

10 év alatt országszerte 186 beruházás valósult meg 78 milliárd forintból 320 ezer hektáron. A 700 ökoturisztikai létesítmény felét a nemzeti parkok működtetik, melyek évente összesen 1,6 millió látogatót fogadnak.

A látogatók egyharmada a Balaton-felvidéki Nemzeti Parkba érkezik. Egy országos felmérés tanúsága szerint a válaszadók 94 százaléka hallott már a nemzeti parkokról és 70 százalékuk járt is már valamelyikben.

Országszerte 4 ezer barlang van, ebből 40 idegenforgalmi hasznosítású. A Balaton-felvidéki Nemzeti Parknak a pandémia időszakában 300 ezer látogatója volt.  

Lóczy Lajos geológus és Balaton-kutató volt. A barlangot bányászok fedezték fel 1882-ben, a kiépítése az 1930-as években kezdődött. 

A Lóczy-barlang Látogatóközpontban 240 négyzetméteren interaktív kiállítás mutatja be a térség földtani, természeti értékeit, ajándékbolt és büfé várja a látogatókat, közelében geológiai tanösvényt alakítottak ki.  

forrás:http://szeretunkutazni.hu