Pénteken a nap előrehaladtával dél-délkelet felől egyre többfelé számíthatunk elszórt záporokra, zivatarokra, helyenként kiadós felhőszakadás is előfordulhat. A legtöbb napsütés az ország északnyugati részén várható, itt estig számottevő csapadékra sem kell számítani. Többfelé feltámad a szél, zivatarokat erős, viharos lökések kísérnek. Délután 28-33 fokra készülhetünk.

Szombatra virradóan nagy területen várható csapadék, és napközben is többfelé van kilátás záporokra, zivatarokra. A zivatarokat felhőszakadás, viharos szél, néhol jégeső kísérheti. Nyugaton zivataroktól függetlenül is megerősödik az északias szél. A maximumok 23 és 34 fok között alakulnak, nyugaton az alacsonyabb, északkeleten a magasabb értékekkel.

Vasárnap keleten lesz a legtöbb napsütés, itt csak néhol, máshol ismét több helyen várható záporok, zivatarok kialakulása. Élénk, erős, zivatarok környékén viharos lesz az északias szél. A csúcshőmérséklet 27-35 fok között várható.

Hétfőn egy hidegfront hatására még többfelé számíthatunk záporokra, zivatarokra. Az északias szél erős, nyugaton és északkeleten viharos lehet. 25 és 31 fok között alakulnak a maximumok. Kedden már csak néhol fordulhat elő zápor, sok lesz a napsütés, délután pedig 26-31 fokot mérhetünk.

Forrás: https://www.idokep.hu/elorejelzes/Marcali