A nyári szezon első hónapjában 630 ezren utaztak a Balatonhoz, illetve a balatoni állomások között.

A jegyek mintegy 30 százalékát a MÁV alkalmazásán vagy a megújult ELVIRA felületén keresztül váltották. Eddig több mint 9 ezer darab fogyott a vasúttárság különböző napijegy változataiból, az egy, illetve három napra érvényes Balaton 24/72 napijegyből, ami idén már a Volánbusz tóparti járataira is érvényes Duó változatban is megvásárolható. A már a Balatonhoz is elérhető Okosjegyből több mint 14 ezret váltottak, ezek közel 9 százaléka első osztályra szólt.

Idén először emeletes, KISS motorvonatokkal is lehet utazni a Balaton déli partjához, továbbá az Utasellátó étkezőkocsik a hétvégi napokon átlagosan 500 embernek szolgáltak fel ételeket. Az új típusú, olcsó, vonathoz kötött, Egyúti Balaton kerékpárjegyből egy hónap alatt több mint 101 ezer jegy kelt el országosan. Azt is hozzátették, hogy június 16-tól tesztjelleggel a Volánbusz egyes autóbuszjáratain is magukkal vihetik az utasok a kerékpárokat.

A vasúttársaság arra kérte az utasokat, hogy a sorban állás és személyes érintkezések csökkentése érdekében jegy- és bérletvásárláskor részesítsék előnyben a MÁV applikációt vagy a megújult ELVIRA használatát.