Mint korábban arról már többször is beszámoltunk, jó ütemben haladnak a Marcali Rákóczi utca (Petőfi és Kossuth utcák által határolt) szakaszának rekonstrukciós munkafolyamatai.

A tegnapi nap folyamán, az érintett útszakaszon emelőkosaras gépjárművel találkozhattak az autósok, amelyről a közvilágítás új, energiatakarékos lámpáit szerelték fel. Közben folytatódott a díszburkolat készítése is mindkét (önkormányzat és az OTP előtti) járdaszakaszon. Ezen kívül a kivitelező a Rákóczi-Kossuth-Marczali Henrik utcai körforgalomnál megkezdte a gyalogátkelőhelyek kialakítását (az eredetiektől kicsit odébb, amit majd a helyi közlekedőknek meg kell szokniuk), valamint tovább folyik az aszfaltburkolat festése is.

A parkosítási munkák is igen látványosan alakulnak. Tegnap kihelyeztek több nagyobb, kocka alakú utcai növényládát (planténert) a parkoló-szigetek közé és egyéb helyekre. Ezekbe összesen 38 db korallberkenyét ültetnek, köréjük pedig újabb virágokat. Ma délelőtt a posta és a bíróság előtti részen többel már el is készültek. Továbbá a felvételek tanúsága szerint jól haladnak a kivitelezők az egyéb utcai bútorok munkáival is.

Fotók: maplusz