Gálázott a Märcz-csapat, úszásban Cseh László és Telegdy Ádám is döntőbe jutott, Kapás Boglárka negyedik, Németh Nándor nyolcadik, a női 4×200-as gyorsváltó hetedik lett, míg a cselgáncsozó Cirjanics Miklós a nyolcaddöntőben búcsúzott, Pétervári-Molnár Bendegúz pedig B döntős egypárevezésben.

A napot a férfi pólóválogatott kezdte, amely óriási, 23-1-es zakót mért Dél-Afrikára a tokiói olimpia 6. napján, csütörtökön rendezett második csoportmeccsén.

Ezt követően az úszók voltak a főszerepben: Telegdy Ádám futamában másodikként csapott a célba, eredménye pedig összességében a negyedik legjobb volt – mindössze két századdal maradt el az egyéni csúcsától – ezzel bejutott a 200 hát fináléjába.

Szintén büszke lehetett magára Kapás Boglárka, aki 200 méter pillangón lett negyedik. Elmondása szerint mindent kiadott magából, nyilatkozata végén pedig könnybe lábadt a szeme.

Pétervári-Molnár Bendegúz ötödik lett az egypárevezésben elődöntős futamában, ezzel B döntőbe jutott.

Németh Nándor 100 gyorson állt helyt gyönyörűen, s bár nyolcadikként csapott célba, büszke lehet magára,  hiszen ebben a számban legutóbb éppen Tokióban, az 1964-es játékokon volt magyar döntős, akkor Dobay Gyula hetedik lett.

A nap szenzációját Cseh László szolgáltatta, aki 35 évesen, az igen nehéz 200 vegyesen jutott fináléba, ami a klasszis utolsó versenye lesz, az olimpia után ugyanis visszavonul.

A 4×200 méteres magyar női gyorsváltó a hetedik helyen végzett, s ugyanígy hetedik lehet a női tőrválogatott, melynek helyosztójára magyar idő szerint 8:10-től kerül sor.

A 100 kilogrammosok mezőnyében cselgáncsozó Cirjenics Miklóst a nyolcaddöntőben búcsúzott az olimpiától.