A siófoki és a kaposvári kajak-kenusok is szép számmal gyűjtötték a bajnoki pontokat a Velencei-tavon rendezett gyermek és kölyök magyar bajnokságon.

Mind a két somogyi egyesület kajak-kenusai rajthoz álltak, hogy megmérettessék magukat a gyermek, kölyök magyar bajnokság és Kolonics György-emlékversenyen. Az ifjú kajak-kenusok szinte ellepték Sukorót, hiszen 79 egyesület 1568 fiatal sportolója ragadott evezőt. A Siófoki Kajak-Kenu SE 17 versenyzőt delegált a magyar bajnokságra, míg a Kaposvári Vízügyi SC tíz versenyzője utazott el a Velencei-tóhoz, ahol mind a két csapat sportolói szépen gyűjtögették a pontokat.

– Születtek váratlan, jó eredmények a fiataloknál – fogalmazott Faludy András, a Kaposvári Vízügyi SC vezetőedzője. – Skobrák István például a hetedik helyen zárt az U14-es korosztályban 2000 méteren, több mint harminc versenyző között. Az 1000 méteres döntőről éppen csak lemaradt, pedig egyéni csúcsot ért el, de ez a futamában kevés volt. A másik futamból simán döntőbe került volna, ahol a hetedik-nyolcadik hely lett volna számára a reális. A még fiatalabbaknál nagy eredménynek számít a Tóth Filoména, Kuzma Lujza páros hetedik helye, ezzel váratlan meglepetést okoztak. Kohulák Máté, aki a vidékbajnokságról a tizennyolcadik hellyel kvalifikálta magát ezúttal tizenhatodikként ért célba, sokakat megvert azok közül, akik ott megelőzték, és így pontot is szerzett. Szerafin Mátyás tizenegyedik helye kiemelkedő, hiszen végre van ebben a szakágban egy új reménységünk, akinek ha megmarad a kitartása nagyon szép jövő elé néz. Összességében szép eredményeket értünk el, annak ellenére, hogy ezúttal nem jött össze az éremszerzés. Az olimpiai jó szereplés pozitívan befolyásolja a fiatalok teljesítményét, egy negatívuma van: a hajnali ébredés, hiszen nem tilthatom meg, hogy ne nézzék élőben.

– Az volt a célunk, hogy minél több bajnoki pontot szerezzünk, így összességében elégedett vagyok a szerepléssel – mondta Varga Gábor, a Siófoki Kajak-Kenu SE vezetőedzője. – Bár nem szereztünk érmet, de Babos Viktóriánál ez csak kevésen múlt, hiszen a célfotó döntött arról, hogy lecsúszott a hetedik helyre (az első hat helyezettet díjazták éremmel – a szerk.). A csapathajók is pontszerző helyen érkeztek be, de azt nagyon sajnálom, hogy az időjárás miatt törölték az U13-as kajak négyes futamát, hiszen ebben a számban jó esélyünk volt a dobogóra. A srácokban van egy kis keserűség, de szerencsére a motivációjuk megmaradt.

A Kaposvári Vízügyi SC és a Siófoki Kajak-Kenu SE tíz-tíz sportolója számára a soron következő nagyobb megméretésre Szegeden kerül sor, ahol serdülő, ifjúsági és U23-as versenyzők országos bajnokságát rendezik.

Fotóillusztráció: Lang Róbert

fotó: sonline.hu