Pénteken szárazabb, stabilabb levegőfajta érkezik fölénk, így csökken a csapadékhajlam, már csak néhol fordulhat elő zápor, zivatar.

Kellemes nyári idő várható, a nappali hőmérsékletek kevéssel 30 fok alatt alakulnak. Szombattól aztán ismét délire fordul felettünk az áramlás amellyel afrikai eredetű, egyre melegebb léghullámok érkeznek fölénk. A hétvégére visszatér az igazi strandidő, a hőmérsékletek már 30 fok felett alakulnak. Többnyire napos, száraz idő várható, hűsítő zápor, zivatar csak elvétve alakulhat ki.

A következő három nap időjárása Somogy megyében:

Péntek: napos és gomolyfelhős időszakok váltakoznak, legfeljebb elvétve fordulhat elő átmeneti csapadék. Az északnyugati szél megélénkül, néhol megerősödik. A nappali hőmérsékletek 25-27 fok között alakulnak. Késő estére 20-22 fok közé hűl a levegő.

Szombat: napos, száraz idő várható, csak néhol növekedhet meg átmenetileg a gomolyfelhőzet. A délkeletire forduló szél megélénkül. Hajnalra 15-17 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 29-31 fok között alakulnak.

Vasárnap: a napsütés mellett időnként megnövekedhet a gomolyfelhőzet, de zápor, zivatar a késő esti órákig csak néhol alakulhat ki. A délnyugati szél megélénkül, néhol megerősödik. A hajnali hőmérsékletek 19-21 fok között alakulnak. A délutáni órákra 32-34 fok közé melegszik a levegő.

Távolabbi kilátások: a jövő hét elején már egy újabb hidegfront közelíti meg hazánkat, melynek hatására megszűnik a hőség, néhány fokkal felfrissül a levegő. A hét közepétől azonban nagy valószínűséggel újabb felmelegedés kezdődik. 

forrás: kapos.hu