Szeptemberben ér véget és néhány napja vette kezdetét az Együtt kezdtük című film forgatása. A történet jelenetei egyaránt játszódnak Budapesten, Londonban és a Balatonnál is. A sok zenével átszőtt generációs film kilenc fiatal sorsát meséli majd el, akik az érettségi után 10 évvel ismét találkoznak.

A könnyed, mégis elgondolkodtató alkotás sok fiatal művésznek ad bemutatkozási lehetőséget, de olyan ismert színészek is láthatók lesznek a filmvásznon, mint Mucsi Zoltán, Pálmai Anna, Kerekes Éva, Jordán Tamás, Szabó Simon, Zsurzs Kati és Szacsvay László. A film, amely a Nemzeti Filmintézet támogatásával készül, a tervek szerint 2022 nyarán kerül a magyar mozikba.

Az Együtt kezdtük című alkotás főszereplője Marci és a 12. c osztály többi tagja, akik 2011-ben elballagnak a gimnáziumból. Az érettségi bankettet követően mindenki elindul a saját felnőtté válása útján. Egyesek tovább tanulnak, mások dolgozni mennek – olvasható a film szinopszisában.

A fiatalok a film elején egy összetartó haveri társaságot alkotnak. Az iskolából kikerülve szerteszét indulnak a “nagyvilágba” és próbálják megvalósítani elképzeléseiket és álmaikat.

“AZTÁN NAPJAINK AKTUÁLIS KIHÍVÁSAIVAL NÉZNEK SZEMBE, ÍGY A FILM KÖNNYEDSÉGE MELLETT HITELES PROBLÉMÁKAT IS FELVET” 

– idézi a közlemény Romwalter Juditot, a film egyik producerét.

Kerékgyártó Yvonne szerint minden filmjénél meghatározó az a helyszín, ahol a történet játszódik, az Együtt kezdtük egyik főszereplője maga a Balaton-felvidék.

“NAGYON VÁROM, HOGY AZ ELMÚLT HÓNAPOKBAN, PRÓBÁK SORÁN ÖSSZEKOVÁCSOLÓDOTT SZÍNÉSZEKKEL A BADACSONY KÖRNYÉKI HELYSZÍNEKEN ALKOSSUK MEG A FILM FŐBB JELENETEIT ÉS BABOS TAMÁS KAMERÁJÁN KERESZTÜL MEGÖRÖKÍTSÜK AZT A SZÉPSÉGET, AMINEK A TÖRTÉNETBEN IS DRAMATURGIAI SZEREPE VAN” 

– hangsúlyozza a rendező.

Kerékgyártó Yvonne 2012-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. 2011-12-ben a potsdami Filmuniversität Babelsberg Konrad Wolf hallgatója volt. Első nagyjátékfilmje, a Free Entry rendezői különdíjat nyert az SXSW filmfesztiválon. 2020-ban Magyar Filmdíjra jelölték a Hartung Attilával közösen írt FOMO – Megosztod, és uralkodsz forgatókönyvéért.

Az Együtt kezdtük Szentgyörgyi Bálint, Boros O. István és Maruszki Balázs forgatókönyve alapján készül, producere Romwalter Judit és Pék Csaba. Az operatőr Babos Tamás, a vágó Duszka Péter, a látványtervező Valcz Gábor.

forrás: mti.hu