Szonárral találták meg a Balatonban azt a 15 éves fiú, aki vízibicikliről csúszott a mély vízbe, és elmerült – írja a Somogy megyei hírportál. Az eset csütörtök délután négy óra körül történt a balatonfenyvesi strandon.

Bagyó Sándor, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának igazgatója azt mondta: először az egyik vízimentő lett arra figyelmes, hogy egy vízibiciklin a mély vízben egy család hangosan segítségért kiabál. Riasztották a révfülöpi sürgősségi mentőhajót, amely a riasztás után 16 perccel ért a helyszínre. Szonárral találták meg a fiút a víz alatt.

Miután a búvárok felhozták, meg is kezdték az újraélesztést. Kivitték a fiút a fenyvesi kikötőbe, ahonnan helikopterrel szállították a veszprémi kórházba, miközben folytatták az újraélesztést. A 168.hu szerint az újraélesztési kísérletek ellenére a fiú meghalt a veszprémi kórházban.

Az áldozat egy vízibicikliről csúszott a Balatonba, ezután merült el a mély vízben. A vízíjárművön hatan tartózkodhattak.

Idegenkezűség vagy bűncselekmény gyanúja egyelőre nem merült fel. A rendőrség általános közigazgatási eljárás keretében vizsgálja a történteket.

forrás: index.hu