Halálos tömegszerencsétlenség történt az M7-es autópályán, az elsődleges adatok szerint nyolcan meghaltak a buszbalesetben.

Ezeket látta már?

Árokba borult egy autóbusz az M7-es autópályán Szabadbattyán térségében, a Budapest felé vezető oldalon vasárnap hajnalban, az utasok mentését a katasztrófavédők megkezdték – közölte a katasztrófavédelem hajnalban a honlapján.

Elsődleges információk szerint a buszon több mint ötven ember utazott. A rendőrség közleményében leírják, hogy a balesetet szenvedett busz magyar rendszámú volt, az elsődleges adatok szerint a helyszínen nyolc ember az életét vesztette, ketten súlyosan és negyvenhatan könnyebben megsérültek.

Szabó-Bisztricz Anett, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel azt közölte: a busz átszakította a szalagkorlátot és az autópálya felüljárója hídpillérének ütközött.

A buszon több mint ötvenen utaztak, a székesfehérvári hivatásos és a sárszentmihályi önkéntes tűzoltók a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett két irányból, a jármű eleje és hátulja felől kezdték meg az utasok kimentését – mondta. Hozzátette: a tűzoltóknak több ülést, valamint a mennyezetre felfüggesztetett monitorokat is el kellett távolítaniuk, hogy hozzáférjenek a sérültekhez. Tizennégy utast a tűzoltók mentettek ki, a többiek saját erejükből hagyták el a buszt.