ulyás Gergely újra kormányinfót tartott szerda délelőtt, melyről összegyűjtöttük a legfontosabb járvánnyal és korlátozásokkal kapcsolatos bejelentéseket.

Nem lesznek lezárások

Gulyás Gergely azzal kezdte a Kormányinfót, hogy a negyedik és az ezt követő hullámok eltérnek a mögöttünk hagyott három hullámtól, az oltás olyan eszköz, amely alapvető védettséget ad, valamennyi orvosi adat alátámasztja, hogy aki be van oltva, annak a védettsége sokszorosára nőtt. 

A miniszter leszögezte, hogy a kormány nem kívánja a lezárások politikáját folytatni

Még mindig van 400 ezer 60 év feletti, aki nem oltatta be magát, a kormány mindent megtesz azért, hogy elősegítse az oltásukat.

Január 1-ig hosszabbítanák meg a veszélyhelyzetet Magyarországon

A járvány elleni további hatékony védekezés és gyors reagálóképesség érdekében a kormány a járvány elleni védekezésről szóló törvény hatályának meghosszabbítását kezdeményezi az Országgyűlésnél 2022. január 1-ig.

Felmerült, hogy a munkáltató kötelezővé tehesse az oltást

Tárgyalnak a munkáltatókkal arról, ha szigorúbb szabályokat akarnak az oltottságra vonatkozóan előírni, akkor megkövetelhessék-e a munkavállalóktól az oltást. Ilyen döntés nem született, de a felvetés megjelent, a miniszter szerint jogos igény a munkáltatók részéről, hogy a munkavállalóikra számíthassanak, és ne veszélyeztessék egymást. 

Forrás:
index.hu

Hozzászólás írása