Tegnap délután megkezdődött a gimnázium 70 éves évfordulója alkalmából szervezett programsorozat. Az ünnepélyes megnyitón Pintér Boglárka, 10. B. osztályos tanuló verse után Kőrösi András igazgató úr köszöntötte a diákokat, tanárokat és a meghívott vendégeket.

Baranyi Liána, iskolánk volt tanulója előadásában hallhatták Zorán: Játssz még című dalát, majd az aulában megtekinthették Erdődi Lívia iskolatitkárunk festménykiállítását és sor került a logópályázat eredményhirdetésére is.

Első helyezettek: Csécs Blanka, Göntér Alexa

Második helyezett: Péter Lolita

Harmadik helyezettek: Haág Hermina, Makai Eszter

Az első helyezettek könyvjutalomban részesültek és a DÖK által kiállított okleveleken az ő logóik szerepelnek majd.

A program második részében Gál András, Dr. Gál József unokája és Vidák Tünde, a Marcali Múzeum igazgatója tartott rövid előadást a Tanár Úr életéről, ami után igazgató úr és Gál András ünnepélyesen felavatták a Dr. Gál József szaktantermet, és leleplezték a névtáblát. A vendégek a terem előtt a Tanár Úr életéről szóló időszaki kiállítást is megtekinthették.

A kiállítás létrejöttéhez köszönetünket fejezzük ki Vidák Tündének, a Marcali Múzeum Igazgatójának és munkatársainak, illetve szeretnénk köszönetet mondani Gál Andrásnak, aki a család képviseletében részt vett az eseményen.

A programsorozat további eseményeiről honlapunkon és a közösségi média felületein is tájékoztatjuk az érdeklődőket.

Írta: Berzsenyi Dániel Gimnázium

Fotók: Kiss Kálmán