2021. október 9-én, szombaton első alkalommal tartották meg a Bizei Szüreti Kavalkádot a kultúrház melletti szabad téren. A rendezvényt dr. Horváth László önkormányzati képviselő szervezte a városrészben, elsősorban az ottani helyi lakosok, illetve a marcaliak számára is.

A program 10 órától kezdődött a főzőcsapatok regisztrációjával, a helyszín elfoglalásával és a különféle ételek elkészítésével. A hivatalos megnyitót 15 órakor tartották, ahol először dr. Horváth László önkormányzati képviselő köszöntötte a megjelenteket és ismertette a programot. Majd Bereczk Balázs marcali alpolgármester beszéde után Móring József Attila országgyűlési képviselő nyitotta mega szép őszi időben megvalósuló szüreti forgatagot.

Ezt követően a zenei programban először Niklai János operett és táncdal énekes, majd a Marcali Bajtársi Dalárda, továbbá a Baglas Néptánc Együttes, és Baranyi Lia zenés-táncos előadásai szerepeltek. Az est sztárvendége, a Muzsika Tv-ből ismert Lakics Balázs volt.

Mindeközben az ebéd és a zsűrizés után a főzőverseny eredményhirdetése is megtörtént.

A kísérő programok között a gyermekeket játszóházzal, és a Mozgó Kultúrház programmal, valamint ugrálóvárral várták az édességek mellett. A felnőttek számára pedig Landi Vivien festőművész alkotásaiból rendeztek be egy kiállítást a kultúrházban.

A nosztalgia zenéről és a hangosításról LJ Juszti gondoskodott. Ezen kívül ebből az alkalomból a marcali Rádió plusz is élő adással jelentkezett a helyszínről.

Írta és fotók: Kiss Kálmán