Kimagasló szakmai munkája, elhivatottsága és közösségformáló szerepe elismeréséül a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) 2021-es Év Kiváló Szakdolgozója kategória Különdíjában részesült Buni Roland, mentőtiszt, egészségügyi tanár. A MESZK az Év Szakdolgozója Különdíját évente mindössze egy embernek adományozza, így külön gratulálunk az elismeréshez! A díjat 2022-ben a járványügyi korlátozások enyhítése után Budapesten külön ünnepség keretében fogják személyesen átadni.

Buni Roland az Országos Mentőszolgálat Marcali mentőállomásának vezetője, főiskolai oktató, a MESZK Somogy megyei területi szervezet Oktatási Bizottságának elnöke. Szakiskolai és érettségi tanulmányai befejezését követően általános ápolóként, később szakápolóként a kaposvári kórház Baleseti Sebészetén kezdett dolgozni, majd kórházi tevékenységét 10 éven át a Sürgősségi Betegellátó Centrumban folytatta. A sürgősségi betegellátás és az oktatás iránti érdeklődése szakmai életútját mindvégig elkísérte. 2005-től lépett az Országos Mentőszolgálat kötelékébe, eközben mentőtiszti, majd egészségügyi tanár mesterdiplomát szerzett. Jelenleg kivonulói és állomásvezetői feladatköre mellett szakmai felelős feladatokat is ellát, amivel a mentőellátás minőségi és szakmai fejlesztése a célja. Az Országos Vérellátó Szolgálatnál donorkivizsálóként is tevékenykedik, alkalmanként véradásokat szervez.

A Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar Kaposvári Képzési Központjában a Diagnosztikai és Prevenciós szakán tanít, mellette betegkísérők, ápolók, mentőápolók képzésében, vizsgáztatásában vesz részt. A Szakdolgozói Kamara általi megrendezett „Magyar Ápolók Napja”, az „Egészségügyi Szakdolgozók Területi Szakmai Versenyeinek”, valamint továbbképzések főszervezője és rendszeres előadója. Társszervezőként nevéhez fűződik a ma már országos konferenciává vált „Somogy Megyei Mentők Tudományos Kerekasztalának” megalapítása. A Magyar Vöröskereszt Elsősegély Munkabizottságának tagja és az országos elsősegélynyújtó versenyek szakmai vezetője, közúti elsősegélynyújtás vizsgák elnöke. Sürgősségi ellátással foglalkozó konferenciák, továbbképzések rendszeres résztvevője, számos alkalommal előadója.

Magas szintű szakmai ellátásával, betegcentrikus gondolkodásmódjával nagy szakmai hírnévnek örvend. Precíz, szigorú, ugyanakkor konstruktív vezetőként kiválóan motiválja és tartja össze a mentőállomás kollektíváját. Az a fajta vezető, aki tudja, hogy munkatársai támogatása és csapatmunkája nélkül nem lehetne ilyen sikeres. Életvitelét és munkáját állandó pörgés, jókedv, empátia jellemzi. Szerencsés embernek érzi magát, mert a családja után munkáját tartja az egyik hobbijának, épp ezért és széles látókörűségének köszönhetően bírja a sokrétű feladatait ellátni. Kaposváron él, házas, három gyermek édesapja, szabadidejében gyakran kirándul, kerékpározik.

forrás: https://www.facebook.com/photo?fbid=390818056172180&set=a.198994072021247

About the author

Glacz Norbert

Leave a Comment