Rendbe teszik a kórház és a kastély épületét, és egy új épületszárnnyal bővül a kórház és bővül az eszköpark is.

Csaknem 15 milliárd forintból fejlesztik a Szaplonczay Manó Marcali Kórházat, amely idén januártól önállóan működik. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere hétfői budapesti sajtótájékoztatóján elmondta, egy évvel ezelőtt készült el az a fejlesztési terv, amely a következő évtizedekre rendezi a kórház sorsát.

A korábbabn a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktatókórház tagkórházaként működő marcali intézményben 9,4 milliárd forintból építészeti átalakításokat végeznek, rendbe teszik a kórház és a kastély épületét, és egy új épületszárnnyal bővül a kórház. Ezen kívül informatikai és orvosi berendezésekre, fejlesztésekre további 2,2 milliárd forintot fordítanak – ismertette a miniszter.

Móring József Attila, a térség országgyűlési képviselője ismertetése szerint megújul a kastélyépület, egy 2500 négyzetméteres új szárny és közforgalmú gyógyszertár is épül, diagnosztikai, orvostechnikai és informatikai eszközöket vásárolnak – ismertette.

Móring József Attila hozzátette: a fejlesztési forrás kétmilliárd forint értékben az ott dolgozók bérköltségeit is tartalmazza. Megemlítette azt is, hogy a somogyi egészségügyi fejlesztési program része egy diagnosztikai ellátásra alkalmas szűrőbusz üzembe helyezése is, 500 millió forintért.

About the author

Glacz Norbert