Az allergén információk megjelenítését és a „repoharak” kezelését is figyeli idén nyáron a NÉBIH. A július elsejétől augusztus végéig tartó szezonális ellenőrzés elsősorban a lángosokat, fagylaltokat és borászati termékeket érinti strandokon és fesztiválokon. A cél, hogy a családok jó minőségű, ellenőrzött élelmiszereket fogyasszanak. Több kereskedelmi egységben is kivezették az egyszer használatos műanyagzacskók használatát, amit a vásárlók a saját, általuk vitt csomagolóanyagokkal pótolhatnak. Új elemként jelenik meg az ellenőrzések során az ezen ismeretlen higiéniai állapotú csomagolóanyagok által jelentett élelmiszerbiztonsági kockázat vizsgálata. A zöldség-gyümölcs minőségellenőrzések alkalmával a szakemberek elsősorban a szezonális termékek származására, eredetére fordítanak fokozott figyelmet.

About the author

Kárpáti-Wolf Judit

Leave a Comment