Pénteken a Dunántúlon sok napsütésre, kevés felhőre számíthatunk, a Dunától keletre a napos időszakok mellett viszont még elszórtan kialakulhatnak futó záporok, néhol zivatarok is. A szél csak záporok, zivatarok környezetében támadhat fel. Délután a legmelegebb órákban 16-21 fokot mutathatnak a hőmérők.

Szombaton fátyolfelhőzet szűrheti sokfelé a napsütést, de lehetnek olyan körzetek, ahol megvastagodhat a felhőzet. Számottevő csapadék viszont sehol sem várható. Többfelé megélénkül, helyenként megerősödik a déli-délnyugati szél. Melegedés kezdődik, délután már 17-24 fok valószínű, a reggel viszont még hideg lesz.

Vasárnap a túlnyomóan felhős, borongós idő mellett a déli, délkeleti tájakat leszámítva többfelé kialakulhat eső, zápor. A délies szél északnyugaton időnként élénk lehet. Délután 16-25 fokra van kilátás, északkeleten és nyugaton mérhetjük az alacsonyabb értékeket.

A jövő hét első napjaiban többfelé több hullámban is előfordulhat eső, zápor, helyenként zivatar is. Sokfelé élénk lesz a délies szél. Hétfőn és kedden is 18 és 24 fok közé melegedhet a levegő.

About the author

Kárpáti-Wolf Judit

Leave a Comment